Resmål i Thailand

Resmål i Thailand

Thailand är stort och det finns mängder av resmål att välja på. Söker du de typiska turistorterna i söder eller kanske de orörda bergen i norr? Beroende på dina mål och vad du är ute efter har Thailand något för alla. Här kommer lite tips på några orter som kan vara väl värda ett besök.

Bangkok – Änglarnas stad

bangkok med thairesanThailands huvudstad som har precis allt! Denna stad med sin blandning av väst och öst har många kontraster och ett otroligt stort utbud av shopping, aktiviteter, kultur och nöjen. Det är ett högt tempo dygnet runt, sju dagar i veckan hela året. Oavsett om du nöjer dig med enkla restauranger eller kräver lite finare hittar du alla sorters i Bangkok. Besök gärna helgmarknaden Chatuchak eller köpcentret MBK om du är ute efter bra shopping. Vad gäller boende finns här allt från superbilliga hotell där du inte behöver betala mer än en hundring per natt till riktigt flotta lyxhotell som kostar åtskilliga tusenlappar per natt.

Phuket

phuket thairesanPhuket, eller Koh Phuket som det heter eftersom det är en ö, blivit den största turistorten i Thailand. Med sina vackra stränder och härliga vatten dras många besökare dit varje år. Phuket är Thailands största ö och består av ca 550 kvadratkilometer bördig grönska i stort sett över hela ön. Du når ön bland annat via bron Sarasin eller med flyg till Phuket International Airport.

Idag lever Phukets befolkning i första hand på turismen men även fisket är en viktig inkomstkälla för öns invånare. Även om ön har förändrats enormt de senaste 20 åren är det fortfarande en fantastiskt vacker ö. Vattnet är varmt och klart, stränderna har mjuk och härlig sand och bergssluttningarna är fortfarande beklädda. Klimatet är likvärdigt som de flesta andra delar av Thailand och högsäsongen är november till mars. Det finns liksom i Bangkok ett stort urval av boende i alla prisklasser. Du behöver aldrig gå hungrig då här finns mängder med restauranger i alla prisklasser. I krabi thairesanPatong hittar du det störst urvalet av nattliv.

Krabi

Krabi ligger ca 9 mil fågelvägen öster om Phuket och har ett bördigt landskap med gummiplantager, djungel och fantastiska klippformationer. Området i Krabi är idag välbesökt av badturister som tar sig ut till öarna runtomkring. Populäraste stranden att bo vid är Ao Nang som är den mest välbesökta och där du även finner mängder av bra restauranger passande alla plånböcker. Det finns en hel del sevärdheter i Krabi som bland annat Skräckkyrkogården, nationalparken Tham Bokkharani och givetvis alla vackra och orörda öar dit du kan ta dig med longtailbåtar.

chiang mai thairesanChiang Mai

Chiang Mai ligger ca 70 mil norr om Bangkok vid stranden av Pingfloden. Staden är omgiven av vackra skogsbeklädda berg och det flyter en hel del floder i området. Chiang Mai har ett betydligt svalare klimat än resten av Thailand och under den kalla årstiden oktober – mars rekommenderas det att ha något varmt på sig om man ska ut och vandra eller liknande. Under den kalla perioden ligger medeltemperaturen på runt 21 grader och på nätterna kan det bli så låga temperaturer som runt noll grader. Det finns runt 300 tempel i Chiang Mai varav det största Wat Phra Singh grundades redan år 1345 och vaktas vid ingången av två drakliknande lejon. Annat du kan göra i Chiang Mai är att besöka varma källor, ta en tur på någon flod, besöka bergsfolket, night market, zoo eller någon av de grottor som finns i området.

Andra orter som också är väldigt populära i Thailand är bland andra Hua Hin, Koh Lak, Koh Chang, Koh Samui, Koh Pha Ngan, Koh Tao, Pattaya, Phi Phi Island, Rayong, Mae Phim, Ban Phe och Koh Lanta.